Heb jij de ambitie om een blog te beginnen en wil je weten waar je op moet letten als je start met bloggen? Dan moet je deze 5 tips zeker doornemen!
Ik moest er ruim 650 berichten voor doorploegen, maar toen wist ik wel wanneer mijn eerste bericht online ging: op 30 juli 2015. Dat betekent dat ik al ruim vier (!) jaar aan het bloggen ben. Wat een lange tijd! Ik heb twee keer een kleine pauze ingelast, omdat ik het even niet meer zag zitten. Wekelijks minimaal twee verhalen en een recept uit je toetsenbord toveren is niet altijd even makkelijk. Bloggen is ook echt iets wat ik heb moeten leren. Gelukkig ben ik er in de loop der jaren steeds beter in geworden en wordt het succes ook alleen maar groter.
Ik ben geen gigantische blogger á la De Huismuts of Kelly Caresse. Zij hebben van bloggen echt hun werk gemaakt en doen dat ook met ontzettend veel passie en toewijding. Wel ben ik een happy blogger die resultaten neerzet waar ze zelf trots op is. Ik deel graag vijf tips met je om jouw blogambitie om te zetten in actie!
Voordat je een blog begint, moet je weten waar je het over wil hebben. Ga je jouw sportleven met de wereld delen of vind je het heerlijk om recepten uit te schrijven? Praat jij over niets liever dan je kinderen of geef je juist geweldig geweldig advies op het gebied van bullet journalling? Als je alleen een blog begint omdat je schrijven zo leuk vindt, maak je het erg lastig voor jezelf.
En als je toch de tijd neemt om een website te maken en je verhalen met de wereld te delen, doe het dan meteen goed. Verzin een leuke naam (of blog gewoon als jezelf), koop een domein en bouw een website. Als je gebruik maakt van WordPress is het lang zo moeilijk allemaal niet. En anders kan je het altijd nog googelen. Er staan miljoen filmpjes en tips online voor het opzetten van een website. Everything is figureoutable!
De ene week drie artikelen online knallen en de weken erop helemaal niets publiceren, werkt niet. Je moet consequent leveren, anders weten jouw lezers niet waar ze aan toe zijn. Vind je meerdere keren te veel? Begin dan met een vaste dag in de week en zorg er ook voor dat je iedere week op die dag iets nieuws online zet.
Je schrijft natuurlijk niet voor de kat z'n viool en wil natuurlijk ook dat mensen jouw teksten lezen. Delen via social media is een ding, maar vindbaar zijn via Google is helemaal leuk. Verdiep je daarom ook in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ik ken toevallig nog een hele goede SEO-exepert en -coach. Ongeveer 70% van mijn bezoekers haal ik via Google (en dit gaat echt om duizenden mensen per maand), dus daar tijd en/of geld aan besteden, is de investering meer dan waard.
Wees vooral niet bang dat je te veel reclame maakt voor je blog, want dat kan bijna niet. Vertel het op Instagram, deel het Facebook, spui het op Pinterest. Hoe vaker jij het laat zien, hoe meer mensen jij bereikt. Jouw verhalen moeten toch gelezen worden? Deel ze dan vooral met de wereld!
Wil jij graag een blog beginnen, maar durf je nog niet helemaal? Vertel me waarom niet en wie weet kan ik je helpen!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…