Toetjes

Stephanie’s chocolade chiapudding

Yes! Ik ben weer een onwijs toffe food-gastblogger rijker. Stephanie van het mooie Instagramaccount Foodiemuch_maakt de heerlijkste recepten en wilt ze graag met jou delen. Je kan je vast voorstellen dat ik op de banken stond toen ik dit nieuw hoorde. Ik vind de recepten van Stephanie fantastisch en ik weet zeker dat jij dat ook vindt! 

Chocolade, you love it or you love it! Eerlijk, zelfs binnen een gezonde levensstijl kan ik dit hemelse product niet uit mijn leven wegdenken! Je moet gewoon de echte goede kiezen. Zo ga ik tegenwoordig steeds op zoek naar pure chocolade in alle maten en vormen. Zo kwam ik bij het Kruidvat een heerlijk reepje tegen: pure chocolade met gember. En wil het nu net zo zijn dat ik ook verzot ben op gember! Hier moest ik iets mee maken. Ik dook mijn keuken in en toverde een gezond alternatief voor de alomgekende chocoladepudding op tafel! Met chiazaad in plaats van allerlei puddingmixen, zonder suiker, en met heerlijke plantaardige amandelmelk! Meer hoeft het soms niet te zijn.

Super snel gemaakt maar o zo lekker!

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade met gember (maar met een andere smaak kan het ook)
  • 300 ml amandelmelk
  • 100 gram chiazaad

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Breek de chocolade in kleine stukken en doe samen met de melk in een glazen kom.
  2. Zet de kom gedurende een tweetal minuten in de magnetron (800 watt) en roer goed om. Herhaal dit tot de chocolade volledig gemolten is en er een soort heerlijke chocolademelk ontstaat.
  3. Roer vervolgens de chiazaadje erdoor totdat ze egaal verdeeld zijn. Verdeel het mengsel over kleine potjes en laat rusten in de koelkast. Hier gaat wel een uurtje of wat overheen, dus wees niet ongeduldig.

Afwerken met je favoriete fruit of andere topping en smullen maar!

Bedankt voor dit heerlijke recept, Stephanie! Wil jij nog meer van dit soort heerlijke gerechtjes leren kennen? Vergeet dan vooral het Instagramaccount van Foodiemuch_ niet te bezoeken. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden