Zoet, zoeter, zoetst. Dat is mijn motto als het om toetjes gaat. En desserts waar karamel(saus) in voorkomt, staan bij mij sowieso al met 1-0 voor. Dit keer besloot ik me echter in te houden met de zoetigheid. Wel overheerlijke karamelsaus, maar als tegenhanger gebruikte ik pure chocolade met zeezout. Zoet, bitter en zout bij elkaar, perfect! Deze superlekkere pure chocolademousse met karamel is dan ook een geweldige afsluiter van een lekker diner.
Het recept is niet ingewikkeld, maar het duurt wel even voordat alle onderdelen klaar zijn en afgekoeld. Begin er dus wel echt op tijd aan! Als je aan de slag gaat terwijl je gasten net het hoofdgerecht achter hun kiezen hebben, zit er behoorlijk wat tijd tussen de gangen.
Voor de karamel heb je een grote pan en een siliconen of houten spatel nodig. Plastic smelt gegarandeerd. Ook is een spuitzak handig, omdat je dan de pure chocolademousse netjes in het glaasje kan doen. Zonder spuitzak krijg ik gegarandeerd vegen aan de zijkant van het glas.
Het gerecht is geschikt voor vier personen.
Pure chocolademousse
Karamel
Dit is puur genieten, dat beloof ik je! Kies jij liever voor een wat lichter toetje? Kijk dan eens naar deze heerlijke hangop.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…