Je moet ervan houden, daar ben ik maar direct eerlijk in. Niet zozeer van panna cotta of van witte chocolade, want daar zijn wel meer liefhebbers van, maar van lavendel. Manlief omschrijft het regelmatig als het nemen van een hap zeepsop. Dat ligt sowieso niet aan mijn kookkunsten, maar aan de fijngevoeligheid van Wim, dat snap je natuurlijk wel. Ik vind deze panna cotta met lavendel en witte chocolade namelijk om te smullen!
Het fijne van dit dessert is dat je ‘m niet last minute hoeft te maken. De panna cotta moet sowieso nog een paar uur opstijven. Als je ‘m dus voor een fancy diner maakt, kan je lekker hiermee beginnen.
De hoeveelheden zijn precies genoeg voor 6 kleinere bakjes. Ik raad je aan niet al te grote porties te maken, want het is een hittepetit, die panna cotta met lavendel en witte chocolade. Sowieso is een recept maken met lavendel een uitdaging, want niet iedereen houdt ervan. Wees daar een klein beetje op voorbereid, want ik ben nog steeds het snoeiharde commentaar van mijn man aan het verwerken.
Extra benodigdheden
Ik versierde de panna cotta met lavendel en witte chocolade met een paarse slagroomtoef. Dit maakte ik door de slagroom te kloppen en vervolgens roze en blauwe kleurstof erdoorheen te mengen. Als je niet zo'n fan bent van kleurstof, dan mag je dit natuurlijk achterwege laten.
Geniet ervan!
Kies jij liever voor een ander toetje? Kijk dan eens naar deze heerlijke Tony's Chocolonely's karamel zeezout chocolademousse!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…