Al sinds ik klein ben, ben ik gek op mokka. Als we ergens taartjes gingen eten en er stond een exemplaar tussen met deze smaak, was de keuze snel gemaakt. Ook op het gebied van toetjes is er niets lekkerder dan de bittere en tegelijkertijd zoete smaak van mokka. Ik had nog weinig met dit goddelijke goedje op mijn website staan, maar daar breng ik met deze heerlijke luchtige mokkamousse met bastogne verandering in!
Eerlijk is eerlijk, er zijn niet heel veel mensen fan van mokka. Gek genoeg hoor ik dit vooral van de mensen die graag koffie drinken. Het is dan nog toch misschien net niet: je proeft wel koffie, maar krijgt er niet net zo'n oppepper van als van een bakkie. Toch viel dit toetje ook bij de meest gestructureerde koffiedrinker van het Noordelijk halfrond in de smaak, namelijk mijn man.
Het recept is geschikt voor zes gevulde glazen.
Extra benodigdheden
Als decoratie kan je in plaats van koekkruimels ook lekkere mokkaboontjes bovenop leggen. Geniet ervan!
Kies jij liever voor een gezonder toetje? Kijk dan eens naar deze heerlijke kwarktaart.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
Bekijk de berichten
Erg lekkere mousse die ik dan ook regelmatig maak.
Kan je deze mousse ook gebruiken als basis voor mokka taart?
Lijkt me erg lekker en snelle basis.
Hi Marloes, wat leuk om te horen! Ik weet niet zeker of deze mousse stevig genoeg is voor een hele taart. Wellicht dat Klop-Fix toevoegen aan de slagroom de mousse steviger maakt? Maar dat heb ik zelf nog niet eerder geprobeerd, dus ik durf je dat niet te beloven. Groetjes, Gabriëlla