Ik ben ontzettend fan van een lekker toetje, maar ze zijn vaak niet allemaal even gezond. Daarom ben ik de keuken ingedoken om je een gezond alternatief aan te bieden. Zo kan je toch genieten van een overheerlijk toetje, maar prop je niet meteen een weekvoorraad aan calorieën naar binnen. En het leuke is nog dat je deze gezonde tiramisu in een handomdraai gemaakt hebt! 

Natuurlijk kan je makkelijk zeggen dat dit geen echte ‘tiramisu' is. Waar is de drank, de slagroom en die lange vingers worden toch ook wel gemist? Dat zijn nou net de elementen die het nagerecht niet bepaald gezond maken.

Deze gezonde tiramisu bevat bananen, yoghurt en vooruit: ook een beetje mascarpone. Zo is hij wel lekker romig, maar niet al te vet.

Dit recept is geschikt voor 4 personen. 

Ingrediënten voor gezonde tiramisu

De gezonde tiramisu!

  • 8 middelgrote bananen
  • 350 gram mascarpone
  • 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 theelepel sukrin (of een andere zoetstof)
  • Cacaopoeder

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de mascarpone, de Griekse yoghurt en de zoetstof in een kom en meng dit met een mixer goed door elkaar. Het is de bedoeling dat je een romig geheel krijgt.
  2. Pel de bananen en snijd aan beide kanten de kopjes eraf. Dit hoef je niet weg te gooien. Ik heb er bijvoorbeeld een heerlijk bananenbrood van gemaakt. Snijd vervolgens de banaan doormidden zodat je in totaal 16 lange plakken hebt – 4 stukken per toetje.
  3. Leg 2 plakken banaan op een bordje en schep daar 2 eetlepels van het mascarpone-mengsel op. Herhaal dit nog een keer. Hierdoor ontstaan er 2 lagen. Bovenop strooi je een beetje cacaopoeder.

Geniet van deze heerlijke gezonde tiramisu! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden