Oké, ik geef toe dat ik in het begin ook een klein beetje sceptisch was. Chocolademousse klinkt heerlijk, maar wat doet in godsnaam die avocado erbij? Zoiets lekkers maak je toch alleen maar met slagroom?
Toch heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en het gerecht gemaakt. Man, wat was dat heerlijk, zeg. Ik heb vriendlief niets verteld van de bijzondere ingrediënten en hij heeft het zelf niet eens gemerkt. Een echte aanrader, ik zeg het je.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s (zo check je dat dus)
- 100 gram pure chocolade 70% cacao
- 50 gram pure chocolade 60% cacao met zeezout
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels agave siroop
- Fruit naar keuze
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Prak de rijpe avocado’s zo fijn mogelijk. Ik heb hiervoor een mixer gebruikt. Je moet wel uitkijken dat niet heel je keuken onder de groene smurrie zit, maar het gaat een stuk makkelijker dan met een vork.
- Smelt je chocolade in de magnetron. Vroeger zat ik altijd moeilijk te doen met bakjes en kokend water, totdat ik van iemand de tip kreeg dat je het ook gewoon in de magnetron kan smelten. PERFECT!
- Als je vaste kokosolie hebt, zoals ik, moet je dat ook even laten smelten.
- Meng de chocolade met de mixer door de geplette avocado’s. Als dit goed gemixt is, voeg je ook de kokosolie en de agave siroop toe. De hoeveelheid van het laatste ingrediënt hangt een beetje af van je eigen smaak. Ik vond de chocolade vrij bitter dus ik heb 2 eetlepels siroop toegevoegd. Misschien houd jij hier juist van en voeg je liever helemaal niets toe.
- Doe de mousse in gezellige glaasjes en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Doe er wel huishoudfolie overheen, zo voorkom je dat je chocolademousse straks naar knoflook of ui smaakt.
- Haal de mousse voor het serveren uit de koelkast en doe het fruit er overheen. Ik heb aardbeien gebruikt, maar aardbeien, bananen, cranberry’s of kiwi’s behoren ook tot de mogelijkheden. Niet zo’n fruitliefhebber? Maak het dan af met gezonde noten zoals walnoot of pecannoten.