Ik hoor je denken: ‘Leuk hoor, weer zo'n foodie die denkt dat een gezonde brownie net zo lekker is als die met boter en suiker.' Uh… Nee. Dat denk ik niet. Ik krijg mezelf ook niet wijsgemaakt dat alle gezonde vervangers net zo lekker zijn als de normale snoeperijen. Maar toch, deze brownie is echt bijna net zo lekker als het origineel. En ook nog eens met slechts 3 (redelijk) gezonde ingrediënten!
Ingrediënten
- 100 gram Tony's Chocolonely 70% puur
- 100 gram Tony's Chocolonely 52% puur met anijs en cranberry's
- 3 eieren
- 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
Uiteraard kan je ook gewoon twee dezelfde soorten chocolade gebruiken. Kies alleen wel voor puur en het liefst met zo veel mogelijk cacao!
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Smelt alle chocolade en zet deze even apart
- Klop de eieren los totdat het luchtig is. De bubbeltjes mogen goed zichtbaar zijn.
- Mix het zelfrijzende bakmeel er doorheen totdat alles goed door elkaar gehusseld is.
- Doe daarna (al mixend, anders krijg je stracciatella) de chocolade bij het beslag. Je zal zien dat het direct dikker wordt.
- Beleg de brownievorm met een velletje bakpapier. Invetten met kokosolie kan natuurlijk ook, maar ik heb te vaak prachtige baksels compleet geruïneerd zien worden, dus ik vertrouw er niet meer op.
- Spreid het beslag uit over de vorm en stop hem voor 30 minuten in de oven.
Hij is goed gaar als er niets meer aan je satéprikker blijft hangen. Geniet ervan!
Geef een reactie