Ik heb ooit voor Gezond met Gab een week vegetarisch gegeten. Dat was goed te doen en bovendien erg lekker, maar ik vond het ook best ingewikkeld. Laat staan dat je niet vegetarisch, maar zelfs veganistisch door het leven gaat! Dan moet je helemaal goed letten op wat je in je mond stopt. Een compleet veganistische leven zit er daarom ook niet in. Toch probeer ik wel een beetje op alle dierlijke eiwitten te letten. Deze vegan mangosmoothie met appel is in ieder geval een goed begin!
Ingrediënten
- 50 ml ongezoete amandelmelk
- 100 ml Alpro Mild & Creamy limoen – citroen
- 100 gram diepvriesmango
- 1 appel
- 3 eetlepels havermout (optioneel, zodat je smoothie iets meer vult)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Haal de mango 10 minuten voordat je aan je smoothie begint uit de diepvries.
- Was de appel goed schoon, schil hem en snijd hem in evengrote stukjes als de mangoblokjes.
- Doe de amandelmelk, Alpro Mild & Creamy, appel, mango en eventueel de havermout in de blender en mix alles goed door elkaar. Let je er goed op dat er geen stukjes fruit achter blijven?
- Giet de smoothie in een gezellig glas en geniet van dit heerlijke vegan ontbijtje!
Geef een reactie