Anne van Healthyfoodlove.nl is een heldin. Hoezo? Omdat ze met deze heerlijke ontbijtmuffins jouw ochtend weer een stukje leuker en makkelijker heeft gemaakt.
Waarom zou je elke ochtend ontbijten met brood of yoghurt als je ook gewoon taart of muffins kan eten? Dat dacht ik ook en daarom bedacht ik een lekker recept voor goed vullende ontbijtmuffins. Ik vulde ze met verse blauwe bessen en dadels en dat is toch wel echt heel erg lekker. Nog iets, je hoeft ze echt niet allemaal gelijk op te eten. Je kan deze muffins namelijk heel goed invriezen en later nog eens van genieten!
Benodigdheden
- 175 gr speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 150 gr Griekse yoghurt
- 50 ml kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- Handje blauwe bessen
- 3 medjouldadels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de muffin vorm met papieren muffinvormpjes.
- Meng het meel en bakpoeder goed door elkaar, voeg hier de yoghurt, ahornsiroop en (gesmolten) kokosolie aan toe en spatel dit goed door elkaar.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en verdeel deze samen met de blauwe bessen door het beslag.
- Bak de muffins in ongeveer 25 a 30 minuten goudbruin.
Dit is niet het eerste top recept wat Anne voor Gabriellavanrosmalen.nl maakte. Nope, haar andere kanjers vind je namelijk hier. Geniet ervan!
Geef een reactie