Het is bijna Pasen en dan word ik altijd heel gelukkig van een bepaald soort eten. Het zijn niet de chocolade paashazen, niet de eieren in gekleurde jasjes. Nee, ik word blij van matzes. Ik sla altijd een paar doosjes extra in, zodat ik ook na de Paasdagen nog kan genieten van deze platte ‘broodjes'. Normaal gesproken eet ik ze gewoon met boter en suiker, maar nu was het tijd om gek te doen. Zo bedacht ik spontaan het ultieme paasontbijt: matzes op drie manieren.
Omdat niemand zin heeft om tijdens het paasontbijt uren in de keuken te staan en zich het zweet in de bilnaad te werken, zijn het hele makkelijke recepten met matzes. Je hebt weinig ingrediënten nodig, het is zo in elkaar gedraaid en je hoeft ze natuurlijk ook niet direct alle drie te maken. Ik was voor het maken alle varianten ongeveer 30 minuten kwijt. Peanuts, toch?
De oorsprong van de matzes ligt bij het Jodendom. Toen het Joodse volk in de vijftiende eeuw voor Christus op stel en sprong moest vluchten, had het geen tijd meer om het brood te laten rijzen. Zij bakten dus broden met het deeg wat zij toen hadden en daaruit zijn de matzes ontstaan.
Veel mensen denken hier waarschijnlijk niet aan tijdens het eten van zo'n heerlijk paasontbijt, maar het is
Per taartje heb je 2 matzes nodig. Reken dus van tevoren uit hoeveel jij er moet hebben voor jouw paasontbijt.
Ik weet zeker dat jij nu nooit meer kiest voor een matze met suiker. Geniet ervan!
Ben je benieuwd naar andere ontbijtjes? Kijk dan eens hier.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…