1 ei is geen ei en 2 ei is een half ei. Hoeveel eieren je ook bij elkaar optelt, er komt nooit een broodje bij kijken. Van eierdopbroodjes had ik in ieder geval nog nooit gehoord, maar toen ik ze zag, wist ik meteen dat ik ze wilde hebben. Wat zijn ze cute! Daar steel je toch de show mee tijdens het paasontbijt? Ze zijn ook nog eens ontzettend lekker, helemaal als je ze besmeert met deze heerlijke tonijn-eiersalade.
Het fijne is dat je voor dit paasontbijt niet eens heel veel eerder je bed uit hoeft. Je maakt de tonijn-eiersalade gewoon alvast een dag van tevoren klaar. De eierdopbroodjes zelf hoeven maar 5 minuten in de oven, dus daar ben je ook de tijd niet aan kwijt.
Lekker uitslapen (mits je geen kinderen hebt) en ook nog eens heerlijk eten. Bof jij even.
De ingrediënten voor dit paasontbijt: eierdopbroodjes met tonijn-eiersalade
- 1 zak eierdopbroodjes
- 3 eieren
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- 100 gram cocktailaugurkjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 100 ml mayonaise
- Een snuf zout
- Verse dille
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Als hij op temperatuur is, schuif je voor 5 minuten de eierdopbroodjes naar binnen.
- Kook de eieren in 11 minuten hard. Je hebt nu flink doorgekookte eieren, maar dat heb je ook nodig voor de salade.
- Hak voorzichtig het kopje van het ei af. Schep daarna met een kleine lepel het ei uit zijn jasje. De schil heb je nog nodig, dus het is belangrijk dat je niet al te bruut te werk gaat.
- Snijd de augurkjes in schijfjes en laat de tonijn uitlekken. Hak de eieren fijn en roer alles door de mayonaise en Griekse yoghurt.
- Proef eerst goed voordat je het zout toevoegt. Tonijn is ook flink hartig.
- Doe de eierschil in het eierdopbroodje en vul de eerste met de tonijn-eiersalade. Als laatste doe je daar een beetje verse dille overheen.
Hoe fancy wil je het paasontbijt hebben? Geniet ervan!
Kies jij toch liever voor een ander ontbijt? Kijk dan eens hier.
Geef een reactie