Categorieën Ontbijt

Mug muffin 2.0

Ik vind een mug muffin een van de lekkerste en meest gemakkelijke ontbijtjes dat er bestaat. Je gooit gewoon alles in een blender, stopt het in de magnetron en klaar is Clara. Maar nu kwam ik erachter dat ik altijd één cruciaal ingrediënt miste, namelijk het ei! Hierbij dus nog een keer de bekende mug muffin, maar dan net even anders!  

Ingrediënten

De bekende mug muffin, maar dan net even anders.

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokos
  • Cranberry's (optioneel)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe alle ingrediënten (op de cranberry's en de druiven na) in een mixer. Het moet een glad beslag worden dus kijk goed of je geen verdwaald stukje banaan zie drijven.
  2. Heb je ervoor gekozen cranberry's erbij te doen? Dan kunnen ze er nu bij. Niet meer mixen, want dan gaan ze kapot!
  3. Het mengseltje mag nu in een gezellige mok. Vergeet hem van tevoren niet even in te smeren met kokosolie zodat hij er makkelijk uitkomt straks.
  4. De mok mag nu voor 3 minuten de magnetron in die je op de hoogste stand zet.

Klein tipje van mijn kant bij  het eruit halen van je mug muffin: het is warm! 😀

Geniet van het lekkere ontbijtje!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden