In het begin was ik wat sceptisch. Hoe kan een mengsel van banaan, havermout en cacao uit de magnetron nou lekker zijn? Mijn vriendin, van wie ik dit recept gekregen had, was enorm enthousiast, maar ik had zelfs tijdens het maken nog mijn twijfels. Na de eerste hap was ik echter meteen verkocht. Man, wat is dit een lekker ontbijt of tussendoortje zeg!
Ingrediënten
- 1 banaan
- 3 eetlepels havermout
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel kokos
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- Agavesiroop
- Rode bessen
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Meng de banaan, de havermout, de kokos, het kaneel en de cacaopoeder door elkaar totdat alles aan elkaar vastplakt als een soort deeg. Het is soms even doorprakken bij de banaan, maar pas als die helemaal geplet is, mixen de andere ingrediënten goed.
- Doe het mengsel in een gezellige mok en schuif hem voor 3 minuten de magnetron in op de hoogste stand.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom en hussel het met de agavesiroop en de rode bessen. Zelf vind ik het te zuur om het zo te eten dus daarom meng ik het vaak met iets zoets. Ik combineer het met de mug muffin zodat deze wat smeuïger wordt.
- Na 3 minuten gaat de bel van de magnetron en kan je gaan genieten van een overheerlijk ontbijt of een lekker, gezond en stevig tussendoortje!
Geef een reactie