Ontbijten met taart is altijd leuk. Het wordt helemaal een feestje als je dat ook nog eens schuldvrij kan doen. Dit gezonde appeltaartje is daarom de beste beslissing die je ‘s ochtends kan maken. Snel klaar is hij helaas niet, maar het is zo lekker dat hij het wachten zeker waard is.
Ingrediënten
- 20 gram kokosmeel
- 25 gram havermout
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 flinke appel
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel amandelextract
- 1/2 theelepel agavesiroop
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Doe de kokosmeel, de havermout, de ongezoete amandel, de kaneel, het amandelextract en de agavesiroop in een kom en mix dit goed door elkaar.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Doe ze samen met de rozijnen door het beslag en roer alles goed door elkaar. Alle ingrediënten moeten goed met elkaar kunnen knuffelen!
- Schep het mengsel in een hittebestendig schaaltje en schuif het voor 15 tot 20 minuten in de oven.
Het gezonde appeltaartje is klaar als er een mooi, bruin, knapperig korstje is verschenen.
Eet smakelijk!
Anne says
Ja lekker, echt een favoriet ontbijtje voor de wintermaanden!