Zoals jullie inmiddels weten, ben ik enorm fan van pannenkoeken. Ik heb inmiddels al diverse lekkere recepten gemaakt (zoals deze ontbijtpannenkoek en een fijne variant als lunch), maar deze havermout-banaan pannenkoeken met kokos zijn toch net weer even anders!
Ingrediënten
- 4 flinke eetlepels havermout
- 2 banaan
- 2 ei
- Een scheut amandelmelk (ongeveer 3 eetlepels)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 25 gram gemalen kokos (gewoon te koop bij de Ap)
- Kokosolie (of olijfolie) om in te bakken
- Agavesiroop
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de havermout, de banaan, het ei, de bakpoeder en de kokos in een blender en mix alles goed door elkaar. Er mogen geen stukjes meer inzitten.
- Zet de pan op het vuur en verhit de (kokos- of olijf)olie Het geheim van een goede pannenkoek is een hete pan, dus doe het beslag er niet te vroeg in! Let goed op dat je pannenkoekjes niet zwart worden. Dit mengseltje bakt natuurlijk heel anders dan gewoon beslag.
- Bak ze om en om totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
- Als het goed is, haal je 6 tot 8 pannenkoeken uit het beslag. Beetje agavesiroop erover en je hebt een heerlijk ontbijtje.
Geniet ervan!
Geef een reactie