Ik zeg taart. Ik zeg ontbijt. Ik zeg pindakaas. En ik zeg chocolade. Ik had je nu net zo goed kunnen vertellen dat ik van je hou, want daar zit ongeveer net zoveel liefde in als in deze ontbijttaart. Je mag hem delen, maar als ik jou was, zou ik hem gewoon helemaal zelf naar binnen schuiven.
Het fijne aan dit taartje is dat hij veel ongezonder klinkt dan dat hij is. Vandaar dat ik er voor de zekerheid ook nog maar even ‘gezond' voor heb gezet. De pindakaas is namelijk suikervrij, in de pure chocolade vind je antioxidanten, door de kwark krijg je een hoop eiwitten binnen en als je er nog wat fruit opdoet, heb je direct vitamines gestapeld.
Omdat hij wel een klein uurtje in de koelkast moet, is het bij uitstek een ontbijttaart voor in het weekend. Wil je er doordeweeks ook van genieten? Zet hem dan de avond van tevoren al koud.
Dit recept is geschikt voor 1 ontbijttaart.
Ingrediënten voor de gezonde pindakaas ontbijttaart
- 25 gram gepofte durum tarwe
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- 15 gram extra pure chocolade (minimaal 75%)
- 100 gram kwark naar keuze (ik koos voor deze proteïne kwark)
- Fruit naar keuze
Extra benodigdheden:
- Een kleine taartvorm
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Rasp de pure chocolade totdat je kleine flinters heb. Doe ze daarna samen met de gepofte tarwe en pindakaas in een kom en roer alles goed door elkaar. Er ontstaan dan een plakkerige bal.
- Druk dit mengsel in het taartvormpje en zorg ervoor dat je de randjes een beetje omhoog drukt. Hierdoor ontstaat er een bakje.
- Zet de vorm voor minimaal een uur in de koelkast, maar je kan het natuurlijk ook een dag van tevoren maken.
- Haal de ontbijttaart voorzichtig uit het vormpje, doe de kwark erin en leg gewassen fruit erop.
Het recept is super simpel, maar o zo lekker! Heerlijke smaakcombinaties bij dit taartje zijn vanille kwark met aardbeien of naturel kwark met banaan. Geniet ervan.
Ben je opzoek naar nog meer ontbijt inspiratie? Kijk dan eens hier!
Geef een reactie