Categorieën Ontbijt

Fijne ontbijtjes: romige rijstepap

Niets is zo fijn als op een vrije ochtend een nieuw ontbijtje uitproberen. Nu zit het met die vrije ochtenden wel goed tegenwoordig, dus regelmatig staat er wat nieuws op het menu. Laatst heb ik genoten van een heerlijke, romige rijstepap. Dit recept is zo geslaagd dat ik het graag met je wil delen. 

Een klein tipje van de sluier: heel gezond is de rijstepap nog niet. Daar wordt zeker aan gewerkt. Dit fijne ontbijtje is geschikt voor twee personen. Je mag het ook in je eentje proberen, maar dan weet je zeker dat je de rest van de dag vol zit.

Ingrediënten

Het ideale ontbijt op een vrije ochtend: romige rijstepap

  • 100 gram risottorijst
  • 40 gram rozijnen
  • 400 ml amandelmelk
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • Optioneel: 1 eetlepel roomkaas light
  • Optioneel: 1 eetlepel cacao nibbs

Iedereen klaar? Bakken maar!

  • Breng 300 ml amandelmelk in een klein pannetje aan de kook en doe hier de rijst en kaneel bij.
  • Blijf voorzichtig roeren terwijl de rijst langzaam het amandelmelk opneemt. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag.
  • Is alles opgenomen? Doe dan de rozijnen en de overige 100 ml amandelmelk erbij. Herhaal het roerproces voor ongeveer 5 minuten.
  • Wil je de rijstepap extra romig? Doe er dan een eetlepel roomkaas bij en roer het goed door. Dit hoeft echter niet.
  • Je ontbijt is klaar als alle melk verdwenen is en er een romige pap is ontstaan. Het is erg lekker om een eetlepel cacao nibbs over de rijstepap uit te strooien. Hierdoor krijgt hij iets meer een bite.

Geniet ervan! 

Kleine tip: warm is hij het lekkerst. Ik heb de rijstepap ook een nacht in de koelkast bewaard als een soort ‘prep' voor de volgende dag, maar dan verliest hij zijn romigheid. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden