Niets is zo fijn als op een vrije ochtend een nieuw ontbijtje uitproberen. Nu zit het met die vrije ochtenden wel goed tegenwoordig, dus regelmatig staat er wat nieuws op het menu. Laatst heb ik genoten van een heerlijke, romige rijstepap. Dit recept is zo geslaagd dat ik het graag met je wil delen.
Een klein tipje van de sluier: heel gezond is de rijstepap nog niet. Daar wordt zeker aan gewerkt. Dit fijne ontbijtje is geschikt voor twee personen. Je mag het ook in je eentje proberen, maar dan weet je zeker dat je de rest van de dag vol zit.
Ingrediënten
- 100 gram risottorijst
- 40 gram rozijnen
- 400 ml amandelmelk
- 3 theelepels kaneelpoeder
- Optioneel: 1 eetlepel roomkaas light
- Optioneel: 1 eetlepel cacao nibbs
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Breng 300 ml amandelmelk in een klein pannetje aan de kook en doe hier de rijst en kaneel bij.
- Blijf voorzichtig roeren terwijl de rijst langzaam het amandelmelk opneemt. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag.
- Is alles opgenomen? Doe dan de rozijnen en de overige 100 ml amandelmelk erbij. Herhaal het roerproces voor ongeveer 5 minuten.
- Wil je de rijstepap extra romig? Doe er dan een eetlepel roomkaas bij en roer het goed door. Dit hoeft echter niet.
- Je ontbijt is klaar als alle melk verdwenen is en er een romige pap is ontstaan. Het is erg lekker om een eetlepel cacao nibbs over de rijstepap uit te strooien. Hierdoor krijgt hij iets meer een bite.
Geniet ervan!
Kleine tip: warm is hij het lekkerst. Ik heb de rijstepap ook een nacht in de koelkast bewaard als een soort ‘prep' voor de volgende dag, maar dan verliest hij zijn romigheid.
Geef een reactie