Categorieën Ontbijt

Chocolade ontbijtmuffin

Van ontbijten met havermout en pindakaas wordt men heerlijk warm van binnen. Magere yoghurt met muesli en fruit eet je als je haast hebt. En deze chocolade ontbijtmuffin? Daar geniet je van op een fijne, lome zondagochtend. 

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 40 gram kokosmeel
  • 1.5 eetlepel (rauwe) cacaopoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Olijfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de banaan met de melk in de blender en mix dit goed door elkaar. Zo voorkom je stukjes in de muffin, helemaal als je banaan nog niet zo heel zacht is.
  3. Doe vervolgens alle andere ingrediënten erbij en zorg ervoor dat het een mooi beslagje wordt.
  4. Smeer een kleine ovenschaal in met een beetje olijfolie en giet de muffin to be erin. Schuif het pareltje daarna voor 20 minuten de oven in.

Wel eerst blazen voordat je hem naar binnen propt he? Geniet ervan! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden