In Amerika heb ik me scheel gegeten aan blueberry muffins. Alhoewel ik helemaal niet zo'n fruitgek ben, vond ik deze toch zo ongelooflijk lekker. Hier dacht mijn lichaam ook zo over want na de vakantie wilde zij nog steeds geen afscheid nemen van alle calorieën die bij deze muffin hoorden. In de gewone variant zit namelijk belachelijk veel suiker en boter. Ik bedacht dat dat vast gezonder moest kunnen en ging op zoek naar de suikervrije variant. Zie hier het resultaat!
Ingrediënten
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150 ml sojamelk
- 1 zakje bakpoeder
- 140 gram havermout
- 1 theelepel kaneel
- Een snufje zout (naar wens, ik heb het weggelaten)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven op 170 graden. Niet vergeten! Niets is irritanter dan je prachtige muffin de oven in te willen schuiven en ontdekken dat hij nog niet warm is.
- Doe de banaan, eieren, bakpoeder, havermout en de melk in blender en mix alles goed door elkaar.
- Je kan ervoor kiezen om de blauwe bessen direct in het beslag te doen. Dat heb ik ook gedaan. Het is ook mogelijk deze na het mixen toe te voegen. In dat geval heb je hele bessen in je muffin. Een combinatie is natuurlijk ook altijd mogelijk!
- Voeg naar eigen smaak de kaneel en het zout toe.
- Giet het beslag in de siliconen vormpjes (mag uiteraard ook papier zijn, maar ik vind de mijne zo handig) en zet deze in de oven. Let goed op dat ze allemaal recht staan, anders heb je straks ovale muffins.
- Controleer na 25 minuten met een satéprikker of de muffins klaar zijn. Dit doe je door hem er in te prikken. Als ze gaar zijn, dan is de prikker schoon. Wanneer er stukjes muffin aan de prikker hangen, hebben ze nog iets langer nodig.
Dit gerecht is gebaseerd op de havermout muffins met blauwe bessen van MiCook.
Geef een reactie