Categorieën Lekkere trekOntbijt

Bananencakejes met cranberry’s

Deze cakejes worden u mede mogelijk gemaakt door mijn pas gekochte, vreselijk schattige muffinbakblik. Ik bakte mijn cakejes en dergelijke altijd in een siliconen vormpje, maar daar kregen ze behoorlijk merkwaardige vormen van. Toen ik dit bakblik zag bij Søstrene Grene (echt een te leuke winkel!) kon ik hem dan ook niet laten liggen. 

Toen ik hem eenmaal in huis had, heb ik hem direct uitgeprobeerd. Ik verschanste me op mijn vrije zaterdagavond in de keuken met mijn schort om en geweldige bakblik onder mijn arm. Ik woog, bakte, proefde, keek moeilijk en herhaalde het riedeltje vervolgens weer. Het eindresultaat is het gelukkig allemaal waard. Deze bananencakejes met havermout zijn werkelijk om je vingers bij af te likken. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar volstaan ook prima als haastig ontbijt. Ik heb er een nieuwe favo snack bij!

Ik hartje dit bakblik!

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 2 kleine bananen
  • 1 ei
  • 1 flinke hand (het liefst ongezoete) cranberry's

Extra benodigdheden:

  • 1 muffinbakvorm voor 6 muffins (uiteraard kan je ook gewoon vormpjes gebruiken, maar ik was nou eenmaal dolgelukkig met mn blik!)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, de bananen en het ei in een kom en mix alles goed door elkaar. Het moet een vloeibaar beslag worden. Ik heb 2 kleine bananen gebruikt, maar als je echt een flinke joekel hebt, is dat natuurlijk ook prima.
  3. Doe de hand cranberry's door het beslag. Roer dit met de hand er doorheen, anders heb je straks ieniemienie besjes in je cakeje.
  4. Smeer het bakblik in met olijfolie en verdeel het beslag. Het zou precies genoeg moeten zijn voor 6 cakejes.
  5. Schuif ze voor 30 minuten in de oven. Ik heb ze nog 5 minuten langer laten staan op 190 graden zodat ze iets bruiner werden, maar na een half uur zijn ze ook goed.

Geniet ervan!

En, ga jij ze een keer proberen? Laat het me weten in de comments, op Facebook of via Instagram

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden