In Amerika heb ik me er scheel aan gegeten: pancakes! Ze zijn totaal niet te vergelijken met onze oer-Hollandse pannenkoeken. Ze lijken eerder op zachte kussentjes waar je nog even je hoofd op kan leggen voordat je naar kantoor gaat. Bij mij komt het nooit zover, omdat ze dan meestal al lang en breed in mijn buik zitten.
Helaas zijn deze vrolijke vriendjes niet echt gezond. Niet op de laatste plaats omdat je ze officieel eet met een flinke scheut siroop en een klontje boter. ‘Mijn' American pancakes passen gelukkig veel beter in de gezonde keuken thuis, en zijn (bijna!) net zo lekker.
Ingrediënten
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 50 gram boekweitmeel
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- Kokosolie (of een andere olie om mee te bakken)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Splits de eieren en klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Het moet zo stijf zijn, dat je zonder trillend onderlipje de kom boven je hoofd durft te houden.
- Meng het eigeel met de yoghurt en spatel dit vervolgens voorzichtig door het eiwit heen. Niet te hard meppen, want dan klop je alle lucht eruit.
- Mix hier vervolgens ook het meel en de bakpoeder doorheen. Behandel je mix als een pasgeboren baby, dan blijft ‘ie zo luchtig als een suikerspin.
- Verhit een pan en doe hier een klontje kokosolie in (andere olie mag natuurlijk ook – roomboter zou het gezonde wel een klein beetje verpesten). Als de pan goed heet is, mag de eerste schep beslag er in.
- In totaal bak je zo'n 5 medium pancakes.
Delen is een optie, maar ik heb ze gewoon lekker allemaal zelf verslonden.
Geniet ervan!
Geef een reactie