Waarschijnlijk staat mijn hoofd er na de bevalling echt niet naar, maar nu heb ik nog de illusie dat ik mijn kraamvisite iets anders wil voorschotelen dan beschuit met muisjes. Ik ben dus al druk aan het experimenten met allerlei gezellige, meisjesvriendelijke receptjes. Deze witte chocolade fudge met roze muisjes is een serieuze kanshebber.
Ingrediënten
- 1/2 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram roze muisjes
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de gecondenseerde melk in een pan en verwarm dit zachtjes. Het mag niet koken!
- Breek de witte chocolade in stukjes en laat dit smelten in de melk. Roer er vervolgens 75 gram roze muisjes doorheen.
- Bedek een bakblik met bakpapier, giet het fudge mengsel hierin en strooi de resterende muisjes eroverheen.
- Zet de fudge voor minimaal 3 uur in de koelkast, zodat hij goed hard kan worden. Serveer het ook altijd vanuit de koelkast, anders wordt het al snel te zacht.
Uiteraard kan je de roze muisjes ook vervangen voor een andere kleur. Wil je wel witte chocolade fudge maken maar dan met een ander ingrediënt? Kies niet voor een al te zoet product. De anijs in de muisjes zorgt voor een bite. Als je dit niet hebt, wordt het al snel te zoet.
Geniet ervan!
Geef een reactie