Al eerder maakte ik een lekkere tonijnsalade die niet alleen gezond is, maar ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Dat geldt ook voor deze zomerse versie op een wrap. Even jummie, maar net een tikkeltje anders. Zeg nou zelf: dat is toch veel lekkerder tijdens de lunch dan zo'n kleffe boterham?
Met dit recept kan je 3 wraps beleggen. Of eentje onwijs dik natuurlijk, maar dat is niet de bedoeling. Ik word echter niet boos op je als je het wel doet. Het is nou eenmaal heel erg lekker!
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- 5 flinke eetlepels kwark
- 3 lente-uien
- 7 cherry tomaatjes
- Een flinke zwier van de pepermolen
- 1/3 theelepel chilipoeder
- 1 zak gemengde sla
- 1 volkoren of meergranen wrap
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Was de lente-uien en de tomaatjes goed schoon, en snijd ze in kleine stukjes
- Laat de tonijn uitlekken, kijk of er geen stukjes (zoals die rotte kraakbeendingetjes) meer inzitten en maak het met een vork klein.
- Roer de tonijn door de kwark met de tomaatjes, de lente-uien, de peper en de chilipoeder. Ik vind tonijn altijd precies zout genoeg, maar mocht je dat missen, dan kan je dat er ook nog bij doen.
- Beleg de wrap met de gemengde sla en doe hierover de tonijnsalade. Niet het gehele bakje dus, want deze hoeveelheid is geschikt voor 3 wraps!
Geniet van deze lekkere en gezonde lunch!
Geef een reactie