Categorieën Lunch

Volkoren tosti met tonijn

Een tosti is een tijdje een verboden item geweest, want: brood is onwijs slecht voor je (not). Gelukkig zijn wij, gekke fitgirls, weer normaal gaan denken en is de tosti hotter dan hot. Deze heerlijke volkoren tosti met tonijn is om je vingers bij af te likken. 

Ingrediënten

De goeie ouwe tosti in een nieuw jasje

  • 2 volkoren boterhammen (zo donker mogelijk)
  • 3 eetlepels gezeefde tomatensaus
  • 3 blaadjes basilicum
  • 1 plak jonge kaas
  • 1/2 blikje tonijn op waterbasis

Extra benodigdheden

  • Een tosti-ijzer of een grill

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Zet het tosti-ijzer alvast aan zodat hij warm kan worden.
  2. Doe de tomatensaus in een kom, snipper de blaadjes basilicum fijn en meng beide ingrediënten goed door elkaar.
  3. Besmeer beide boterhammen (een kant) met tomatensaus en beleg een van de boterhammen vervolgens met tonijn. Daarna volgt de kaas. De andere boterham (met de tomatensaus naar beneden) mag er weer bovenop.
  4. Stop de tosti in het tosti-ijzer totdat hij knapperig is.

Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden