Venkelsalade met gerookte haring was niet mijn eerste keuze, dat moet ik toegeven. Toen ik mijn moeder namelijk vertelde dat ik een salade met gerookte haring moest bedenken en de combinatie met rode biet wel leuk vond, zei ze: “Nee toch, niet weer met rode biet!? Dat leerden wij 30 jaar geleden op school al.” Zoals je begrijpt, verdween het krootje van het toneel. Gelukkig kwam er iets veel lekkerders voor terug!
De salade is simpel, maar o zo lekker. Doordat de smaken stevig zijn, heb je niet veel ingrediënten nodig. De anijs die je scherp proeft in de venkel, past perfect bij het vettige van de vis. De frisse citroen in de olijfolie maakt er helemaal een feestje van, en dan heb ik het nog niet eens over de dille!
Het is een perfect bijgerecht of een heerlijk lichte lunch. Al te lang bewaren zou ik deze venkelsalade met gerookte haring niet. Hij is het lekkerst als je hem direct naarbinnen schuift.
Supersimpel, maar echt ontzettend lekker. Ik moest dooreten om te voorkomen dat Mae mijn bordje ook naar binnen schoof. Geniet ervan!
Maak jij liever een andere salade? Kijk dan eens hier.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…