Suikervrij broodbeleg vinden is zo makkelijk nog niet. Alle ‘zoete' varianten zoals hagelslag kan je sowieso al afschrijven, maar ook veel hartig beleg bevat suiker. Kijk maar eens op de verpakking van filet american, de vegetarische vervanger of hummus! Daarom maak ik vaak mijn eigen broodbeleg, zoals deze heerlijke pittige tomatenspread.
Eigenlijk moet ik pittig tussen aanhalingstekens zetten, want ik word regelmatig uitgelachen om mijn tolerantie ten opzichte van spicy eten. Ik kan nou eenmaal niet zo heel veel hebben. Deze tomatenspread vond ik op een lekkere manier pittig, maar als jij er iets beter tegen kan, dan kan je de hoeveelheid chilivlokken best wel wat ophogen. En ben je helemaal niets gewend? Dan laat je ze er lekker uit!
Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is
De cottage cheese zorgt ervoor dat de spread romig smaakt, terwijl hij wel gewoon laag in kcal is. En doordat ik gebruik maak van zongedroogde tomaten, hoef je ook geen zout meer toe te voegen. Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is, dus.
Ingrediënten voor pittige tomatenspread
- 250 gram cottage cheese
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 1 theelepel olie uit het potje van de tomaten
- Theelepel chilivlokken
- 1 lente-ui
- Teen knoflook
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Maak de lente-ui schoon en snijd hem in stukjes. Ontdoe de knoflook van z'n schilletje en hak ook deze doormidden.
- Doe beide ingrediënten samen met de cottage cheese, zongedroogde tomaten, olie en de chilivlokken in een blender en pureer alles goed door elkaar. Is de spread erg vast? Doe er dan nog een klein beetje olie bij.
Je kan de pittige tomatenspread ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast en je smeert er toch zeker 5 boterhammen mee. Geniet ervan!
Geef een reactie