Categorieën Lunch

Snelle èn gezonde tonijnsalade!

Niets is leuker èn gezonder dan zelf salade maken. En dan heb ik het dit keer niet over zo'n groen gevaarte, maar juist over de smeerseltjes die je op je brood of cracker doet. In salades uit de supermarkt zit meestal veel mayonaise en dat maakt het toch net wat minder gezond. 

Deze homemade tonijnsalade is dan een veel verstandigere keuze. De hoeveelheid is precies genoeg voor twee porties. Aan jou de keuze of je het deelt met partnerlief of dat je lekker zelf twee broodjes naar binnen schuift.

Ingrediënten

Zelfgemaakte tonijnsalade tijdens de lunch? Yes!

  • 1 meergranen triangel (als je er een broodje bij wilt natuurlijk)
  • 1 pakje John West Tuna with a Twist Zongedroogde Tomaten
  • 1/2 appel
  • 2 augurken
  • 3 eetlepels magere kwark
  • Optioneel: 1 eetlepel skinny mayo
  • Een snufje peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Schil de halve appel en snijd hem in kleine stukjes.
  2. De augurk hoeft niet geschild te worden (dat is zo'n gedoe), maar mag wel in blokjes gehakt worden. Focus! Ze moeten ongeveer net zo groot worden als de appelvierkantjes.
  3. Doe de appel en augurk in een kom, samen met de magere kwark en eventueel de skinny mayo. De mayonaise zorgt ervoor dat de salade iets romiger van smaak is, maar dat maakt hem natuurlijk ook meteen een stuk minder gezond.
  4. Voeg de tonijn toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Naar smaak mag je met de peperbus gaan zwaaien. Zout is niet nodig, want tonijn is van zichzelf zout genoeg.

Zo, het enige wat nog moet gebeuren, is het doorsnijden van het broodje en lekker eten. Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden