Corona-kilo's, zwangerschapskilo's, kilo's waar je sowieso niet op zit te wachten. Welke naam je het beestje ook geeft, gezond eten kan nooit kwaad. Deze linzensalade met kruidige tofureepjes is dan precies het simpele en o zo lekkere recept dat je zoekt.
Toen ik moeder van een kindje was, had ik al weinig tijd voor een spectaculaire lunch. Maar sinds ik twee uiterst knappe koters heb, is een boterham toch de snelst denkbare maaltijd. Deze linzensalade met kruidige tofureepjes lost dat probleem moeiteloos op doordat hij heel makkelijk in elkaar te draaien is en uit niet al te veel ingrediënten bestaat. En als je het jezelf heel makkelijk wilt maken, bereid je hem gewoon ‘s avonds alvast.
Ingrediënten voor linzensalade met kruidige tofureepjes
- Veldsla
- 75 gram kruidige tofureepjes
- 100 gram linzen
- 1/2 rode paprika
- 75 ml magere yoghurt
- Citroenrasp (1 citroen)
- Zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Bak in een pan met anti-aanbaklaag de kruidige tofureepjes knapperig. Je kan ervoor kiezen om ze daarna af te laten koelen, maar lauwwarm is de linzensalade ook heerlijk.
- Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Maak ook de veldsla goed schoon.
- Spoel de linzen af en leg deze samen met de tofureepjes, veldsla en paprika in een schaal of op een bord.
- Boen de citroen en rasp de schil. Ik heb ongeveer een kwart schil geraspt, maar als je van wat zuurder houdt, is meer ook lekker. Roer de rasp samen met een snufje zout door de yoghurt. Sprenkel deze dressing vervolgens over de salade.
Ik zei toch dat het makkelijk was? Geniet ervan!
Maak jij liever een andere salade? Kijk dan eens naar deze heerlijke variant met venkel.
Geef een reactie