Lunch

Pittige rucola spread (+ suikervrij!)

Een van de lastige dingen van suikervrij eten is bedenken wat je op je cracker doet. Veel vleeswaren vallen af, over hagelslag hoef ik niet eens na te denken en geloof het of niet, maar ook pindakaas ben je een keer zat. Daarom besloot ik om zelf mijn beleg te maken. Het resultaat? Deze heerlijke pittige rucola spread! 

Als ontbijt is hij misschien wat te pittig, maar deze spread (die ook nog eens suikervrij is) is echt een dikke aanrader voor tijdens de lunch. Nou ja, het is eerder een slanke aanrader, want je kan hier met een gerust hart van snoepen.

Ingrediënten voor pittige rucola spread (suikervrij)

Heerlijke spread voor op een cracker of om je wortel in te dippen!

  • 100 gram rucola
  • 100 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 1 eetlepel olijfolie met truffelaroma
  • 1/2 teentje verse knoflook
  • 1 mespunt zout
  • Een flinke snuif peper
  • Een klein beetje (max een halve theelepel) citroensap

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Was de rucola goed af en dep het droog met een stukje keukenpapier.
  2. Schil de knoflook, snijd hem doormidden en haal hem door de pers.
  3. Doe vervolgens de cottage cheese samen met de knoflook, de rucola en de olijfolie in de blender en mix alles goed door elkaar. Is het nog een beetje droog? Doe er dan nog een scheutje olijfolie bij.
  4. Proef eerst voordat je de spread op smaakt brengt. Het kan best zijn dat jij hem zoutig genoeg vindt of helemaal niet van peper houdt. Wees overigens niet al te enthousiast met het zout, want dat is natuurlijk niet zo heel goed voor je.

Je kan de rucola spread 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Geniet ervan! 

Ben je benieuwd welke lekkere recepten je nog meer suikervrij kan maken? Kijk dan eens hier!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden