Een van de lastige dingen van suikervrij eten is bedenken wat je op je cracker doet. Veel vleeswaren vallen af, over hagelslag hoef ik niet eens na te denken en geloof het of niet, maar ook pindakaas ben je een keer zat. Daarom besloot ik om zelf mijn beleg te maken. Het resultaat? Deze heerlijke pittige rucola spread!
Als ontbijt is hij misschien wat te pittig, maar deze spread (die ook nog eens suikervrij is) is echt een dikke aanrader voor tijdens de lunch. Nou ja, het is eerder een slanke aanrader, want je kan hier met een gerust hart van snoepen.
Ingrediënten voor pittige rucola spread (suikervrij)
- 100 gram rucola
- 100 gram cottage cheese (hüttenkäse)
- 1 eetlepel olijfolie met truffelaroma
- 1/2 teentje verse knoflook
- 1 mespunt zout
- Een flinke snuif peper
- Een klein beetje (max een halve theelepel) citroensap
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Was de rucola goed af en dep het droog met een stukje keukenpapier.
- Schil de knoflook, snijd hem doormidden en haal hem door de pers.
- Doe vervolgens de cottage cheese samen met de knoflook, de rucola en de olijfolie in de blender en mix alles goed door elkaar. Is het nog een beetje droog? Doe er dan nog een scheutje olijfolie bij.
- Proef eerst voordat je de spread op smaakt brengt. Het kan best zijn dat jij hem zoutig genoeg vindt of helemaal niet van peper houdt. Wees overigens niet al te enthousiast met het zout, want dat is natuurlijk niet zo heel goed voor je.
Je kan de rucola spread 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Ben je benieuwd welke lekkere recepten je nog meer suikervrij kan maken? Kijk dan eens hier!
Geef een reactie