Het leven van een bietje ging vroeger niet over rozen. Eigenlijk vond niemand hem echt lekker en als hij al gegeten werd, dan was het als saai gekookte kroot met een keiharde speklap. Gelukkig is daar door de hele fitgirl-hype flink verandering ingekomen. De biet is hot!
Ook ik at het rode gevalletje niet vaak. Was hij nou hartig of juist juist? Hij bracht me van mijn stuk. Inmiddels ben ik als een blad aan de bietenplant omgeslagen en eet ik ze regelmatig. Zowel hartig als zoet, dus! Want deze knappe muffins zijn heerlijk zoet en bijna niet te weerstaan. Ik ga niet zeggen dat je het bietje niet proeft (want dat is onzin natuurlijk), maar ik weet zeker dat je hem nog nooit zo lekker gegeten hebt!
Ingrediënten
- 2 middelgrote, voorgekookte bieten
- 5 (gepelde) walnoten + 8 om te garneren
- 125 gram havermout
- 2 eieren
- 1 eetlepel agave siroop of honing
- Een snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe de middelgrote bieten in de blender en maal ze goed fijn. Je hoeft niet perse het leven uit de gevalletjes te meppen, maar er mogen ook geen klontjes meer in het beslag zitten.
- Meng vervolgens de havermout, eieren, zout en agave siroop (of honing) door de bietenpuree. Is alles helemaal goed door elkaar gehusseld? Mooi! Dan gaan we door.
- Hak de walnoten in kleine stukjes. Als de stukjes te groot zijn, zakken ze naar de bodem tijdens het bakken en worden ze dus niet gelijkmatig verdeeld. Hak een halve walnoot in zessen voor het perfecte maatje.
- Doe het beslag in een muffinvorm, plant er een gezellige walnoot bovenop en schuif ze voor 35 minuten in de oven. Ze zijn helemaal goed als er niets meer aan je prikker blijft zitten.
Geniet ervan!
Geef een reactie