Categorieën Lekkere trek

Voor de feestdagen: wrapgebakjes met salsa

Men zegt wel eens dat je niet aankomt tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst. Dat mag dan wel zo zijn, maar het feit blijft dat de feestdagen in december bol staan van de verleidingen. Wel lekker eten, maar niet meteen 20 kg aankomen in 7 dagen? Maak dan deze heerlijke wrapgebakjes met salsa! 

Ingrediënten

Om je vingers bij af te likken!

Dit recept is voor 6 gebakjes 

  • 2 volkoren wraps
  • 10 cherrytomaten
  • 2 lente-uien
  • 5 takjes koriander (alleen de blaadjes)
  • 90 gram gerookte kip
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • Klein beetje zout
  • Snufje peper

Extra benodigdheden:

  • Cupcakevorm voor 6 cupcakes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de wraps in vieren (hierdoor houd je een halve wrap over. Geen nood, je kan ze invriezen!). Elke kwart vouw je in het gat in de cupcakevorm. Dit kan je het beste doen door de wrap bovenop het gat te leggen en hem dan zachtjes (echt zachtjes, anders scheurt ‘ie!) naar beneden te duwen. Schuif het blik daarna voor 12 minuten in de oven.
  3. Was de tomaatjes, komkommer en lenteui goed schoon in het koude water. Snijd daarna alles in kleine stukjes. De komkommer heb ik in kwartjes gesneden en tomaten gehalveerd, om ze vervolgens ook in vieren te snijden.
  4. Hak de koriander klein en voeg deze toe aan de groenten, evenals de gerookte kip.
  5. Meng alles in een schaaltje goed door elkaar en doe daar ook de yoghurt bij. Vervolgens kan je naar smaak zout en peper toevoegen. Wees voorzichtig met het zout! De gerookte kip zorgt al voor een zoutige smaak.
  6. Haal de wraps uit de oven en laat ze afkoelen voordat je de salsa toevoegt.

Tip van Flip! Beide onderdelen (de wrapgebakjes en de salsa) kan je van tevoren maken, maar voeg ze pas op het laatst samen. Door de salsa kunnen je wraps een beetje zompig worden, en dat is niet lekker. 

Eet smakelijk! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden