Vetvrij de feestdagen door: aubergine pizza

De feestdag zijn top, leuk, lachen en supergezellig, maar ook killing voor je slanke lijn. Je wordt bijna gebombardeerd met kruidnoten, chocoladeletters, marsepein, kerstkransjes en uiteraard oliebollen. Met deze dagen maakt het niet echt uit wat er op het menu staat, als het maar veel is. 

Hartstikke geinig natuurlijk, maar je wilt niet in die twee vrolijke weken het aantal kilo's wat je bent afgevallen, er weer aan eten. Let dus vooral tijdens de feestdagen goed op wat je eet. Probeer gezonde keuzes te maken. Laat dus de pizza's met deegbodem staan, maar kies deze fijne groente variant!

Ingrediënten

Als het smaakt als een pizza en het ruikt als een pizza, dan is het een pizza!

  • 1 aubergine
  • champignons (een andere groente mag ook!)
  • paprika (idem!)
  • tomatenketchup
  • geraspte kaas
  • gerookte kip (hoeft niet perse, vega zijn ze ook heel lekker!)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Verder nodig:

  • een grill

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de aubergine in dunne plakjes en smeer deze in met olijfolie, peper en zout. De olijfolie zorgt ervoor dat ze iets zachter worden en lekkerder smaken.
  3. Leg ze voor een kleine 10 minuten op de grill. Ze zijn perfect wanneer ze aan beide kanten mooie streepjes hebben.
  4. Doe op iedere ‘pizzabodem' (de aubergineschijfjes) een klein beetje tomatenketchup. Het hoeft niet meer dan een druppel te zijn. Je kan het heel makkelijk uitsmeren met de achterkant van een lepel en het gaat immers om de smaak! Potverdorie, dat ik dat ooit nog zou zeggen…
  5. Beleg de pizza's met de groente waar jij trek in heb. Ik heb gekozen voor champignons en paprika, maar mais, spinazie, courgette of wortel zou ook heel goed kunnen. Als je wil, kan je ook kiezen voor iets van vlees, zoals (gerookte) kip of coburgerham. Maak het af met een klein beetje geraspte kaas (ja, ja, ook hier gaat het om de smaak).
  6. Schuif je nieuwe beste vriendjes voor tien minuutjes de oven in.

Voila, u mag aanvallen!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden