Vegan appelmoes cake (+ glutenvrij! )

Vegan is niet langer een trend, maar echt een gevestigde levensstijl. Weg met alle dierlijke producten, laten we genieten van de ingrediënten die de natuur ons gegeven heeft. Dat hoef je Anne van Healthyfoodlove.nl geen tweede keer te zeggen. Ze maakte een overheerlijke vegan appelmoes cake. Dit is inmiddels haar derde recept alweer op Gabriellavanrosmalen.nl en wederom is het een pareltje. Dat wordt in gestrekte draf naar de supermarkt om boodschappen in te slaan! 

Van deze vegan appelmoes cake kan iedereen genieten, zowel de mensen die plantaardig eten als die gluten allergie hebben. Hierdoor is het een perfecte cake voor op verjaardagen en feestjes, want iedereen kan er van mee eten!

In de koelkast hou je hem een dag of 3 goed, maar de vegan cake is zo lekker dat je hem eigenlijk gewoon direct moet opeten!

Ingrediënten voor de vegan appelmoes cake

Om van te smullen!

  • 100 gr havermout (glutenvrij)
  • 2 el amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout + nootmuskaat + kaneel
  • 100 gram appelmoes
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml ahornsiroop1 appel ter garnering

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en beleg een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  3. Meng in een andere schaal de appelmoes, ahornsiroop en kokosolie door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten aan het appelmoesmengsel toe en roer het geheel goed door tot een stevig beslag.
  5. Giet het beslag in de cakevorm. Snijd de appel in schijfjes en zet de schijfjes rechtop in het beslag
  6. Bak de cake in ongeveer 30 minuten af

Serveertip: Klopt wat kokosroom op met ahornsiroop en serveer dit bij je appelcake!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden