Vegan is niet langer een trend, maar echt een gevestigde levensstijl. Weg met alle dierlijke producten, laten we genieten van de ingrediënten die de natuur ons gegeven heeft. Dat hoef je Anne van Healthyfoodlove.nl geen tweede keer te zeggen. Ze maakte een overheerlijke vegan appelmoes cake. Dit is inmiddels haar derde recept alweer op Gabriellavanrosmalen.nl en wederom is het een pareltje. Dat wordt in gestrekte draf naar de supermarkt om boodschappen in te slaan!
Van deze vegan appelmoes cake kan iedereen genieten, zowel de mensen die plantaardig eten als die gluten allergie hebben. Hierdoor is het een perfecte cake voor op verjaardagen en feestjes, want iedereen kan er van mee eten!
In de koelkast hou je hem een dag of 3 goed, maar de vegan cake is zo lekker dat je hem eigenlijk gewoon direct moet opeten!
Ingrediënten voor de vegan appelmoes cake
- 100 gr havermout (glutenvrij)
- 2 el amandelmeel
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout + nootmuskaat + kaneel
- 100 gram appelmoes
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 60 ml ahornsiroop1 appel ter garnering
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en beleg een cakevorm met bakpapier.
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
- Meng in een andere schaal de appelmoes, ahornsiroop en kokosolie door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten aan het appelmoesmengsel toe en roer het geheel goed door tot een stevig beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm. Snijd de appel in schijfjes en zet de schijfjes rechtop in het beslag
- Bak de cake in ongeveer 30 minuten af
Serveertip: Klopt wat kokosroom op met ahornsiroop en serveer dit bij je appelcake!
Geef een reactie