Voor mijn gevoel zit er in een koekje gemiddeld zo'n 4 kg suiker. Oké, dat is natuurlijk een beetje overdreven, maar dat er een berg witte korreltjes in zitten, is een feit. Na het eten op de bank ploffen met een kop thee en een koekje, zit er dus niet in als je fabriekssuiker vermijdt. Gelukkig was daar de suikervrije kokosmakroon! Een heerlijk koekje zonder suiker die ook nog eens enorm snel gemaakt is!
Dit koekje vraagt echter wel om een ‘let op'je'. Door de kokos bevat de makroon vrij veel kcal. Hij is dus gezond, maar tikt ook aan op je dagelijkse balans.
Ingrediënten
- 80 gram geraspte kokos
- 1 eetlepel honing
- 2 eiwitten
Optioneel:
- 1 theelepel vanille extract (zodat de kokosmakronen iets zoeter worden)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Klop in een vetvrije kom de 2 eiwitten tot schuim. Je kent het trucje! Het schuim is goed als je de kom boven je hoofd kan houden.
- Spatel hier voorzichtig de kokosrasp en de honing (en eventueel het vanille extract) doorheen. Heb je het idee dat je ‘beslag‘ niet stevig genoeg is? Doe er dan nog wat kokosrasp bij.
- Leg een bakpapiertje op het rooster of de plaat en maak 12 bolletjes. Deze mag je voor 20 tot 25 minuten in de oven schuiven.
Zijn jouw kokosmakronen mooi bruin? Dan weet je dat ze klaar zijn. Je kan ze tot 3 dagen in een gesloten koektrommel bewaren. Geniet ervan!
Geef een reactie