Hoeraaaa! Onze allerliefste goedheiligman is weer in het land. Ik hou van deze gezellige, vrolijke en bovenal enorm lekkere tijd. En dat lekkere zit ‘m vooral in de Sinterklaas recepten. Deze kruidnoten cupcakes zijn gewoon niet te weerstaan, dat beloof ik je.
Ze zijn het lekkerst als je de cupcakes dezelfde dag of de dag erna eet. Laat je ze iets langer (in de koelkast) staan, dan worden ze een beetje hard. Van het beslag maak je tussen de 12 en 15 kruidnoten pareltjes, alhoewel dat een beetje afhankelijk is van hoeveel van het deeg snoept. En ja, ik beken schuld op dit moment.
Heb je vragen over de maten of bijvoorbeeld de oven? Kijk dan even in mijn bakken en koken woordenboek!
Ingrediënten voor de kruidnoten cupcakes
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 100 gram kruidnoten
- 1 mespuntje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Doe de roomboter, het suiker, zout en de speculaaskruiden in een grote beslagkom en mix alles door elkaar totdat je een luchtig beslag hebt.
- Daarna mix je 1 voor 1 de eieren er doorheen. Ook het zelfrijzende bakmeel doe je er beetje bij beetje bij.
- De kruidnoten meng je met de hand door het beslag heen. Vervolgens schep je in de cupcakevormpjes en schuif je ze voor 22 tot 25 minuten in de oven.
Tip van mij: het beslag loopt erg uit en wanneer je geen vaste cupcakebakvorm gebruikt, krijg je gedrochten van cupcakes. Lekker, maar erg lelijk dus. Geniet ervan!
Geef een reactie