Categorieën Lekkere trek

Pecannoten-citroenkwarktaart

Soms heb je wel eens van die momenten dat je onwijs veel trek hebt in taart. Helaas heb ik dat soort ‘oplevingen' best vaak. En ik kan je vertellen: dat doet weinig goeds met je figuur. Gelukkig kan je van deze pecannoten-citroenkwarktaart wel onbezorgd genieten. Op naar de supermarkt voor de boodschappen! 

Ingrediënten

  • 150 gram dadels
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 50 gram studentenhaver
  • 50 gram pecannoten
  • 12 pecannoten voor de decoratie
  • 500 gram citroenkwart van Optimel
  • 5 blaadjes gelatine

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Leg de dadels 10 minuten in warm water. Zo kunnen ze even wellen en smaken ze veel lekkerder. Als er nog pitten in je dadels zitten, moet je deze er uithalen.
  2. In een ander bakje mag de gelatine badderen in koud water. Haal deze twee handelingen niet door elkaar, want anders smelt je gelatine en blijven je dadels keihard.
  3. Doe vervolgens de dadels met een klein beetje vocht, pindakaas, pecannoten, studentenhaver en het amandelmeel in een blender en mix alles flink door elkaar. Als het goed is, ontstaat er nu een grote, plakkerige bal. Heb je het idee dat het niet helemaal goed plakt? Doe er dan nog een klein beetje pindakaas bij.
  4. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en doe hier vervolgens het mengsel op. Druk het stevig aan zodat je bodem goed compact wordt. Je bijna-taart mag nu even chillen in de koelkast.
  5. Haal de gelatine uit de kom, doe dit met een beetje water in een steelpan en zet het op het vuur. Gelatine lost heel snel op, dus blijf er bij! Zodra het lijkt te smelten, mag het vuur al uit. De restwarmte zorgt ervoor dat het helemaal oplost.
  6. Doe de kwark in een grote kom en meng hier al roerend de gelatine doorheen. Dit moet je heel snel doen, omdat je anders stukjes gelatine krijgt.
  7. De kwark mag je vervolgens over de bodem uitstorten, bekleden met pecannoten en daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast schuiven.

Het grote genieten kan beginnen. Eet smakelijk!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden