Las jij ook eerst bananenbrood en raakte je toen van slag door de tonijn? Ha, dan had ik je tuk! Ik wil niet zeggen dat bananenbrood zo 2018 is, maar de baksel waarin heel veel groente verstopt zit, wint wel steeds meer terrein. Zelf vind ik het een geweldige ontwikkeling, want op deze manier krijgt Mae een hele berg extra vitamines binnen. Wanneer ga jij dit lekkere courgettebrood met tonijn maken? Deze hartige snack is niet alleen vanwege de gezonde groenten een feestje, ook de verse ... read more
Mokka boterkoek
Is dit het allerbeste moederdag recept ooit? Ga jij hier de harten van ontelbare prachtige, inspirerende, waardevolle en sterke vrouwen mee veroveren? Ja. Gewoon keihard ja. Deze mokka boterkoek is namelijk zo lekker dat je geen betere ode aan je moeder kan bedenken dan dit. En dit moederdag recept is ook nog eens zo makkelijk dat je echt geen uren in de keuken staat. Natuurlijk kan je de mokka boterkoek ook prima maken als het geen moederdag is en je gewoon zelf wat lekkers wil eten. Hij is ... read more
Gezonde appeltaart cake
Het heeft even geduurd, maar inmiddels weet ik een goed stuk appeltaart prima te waarderen. Vooral als hij net uit de oven komt, met een flinke dot slagroom erop. Gezond kan je hem echter niet noemen, en daarom besloot ik er een suikervrije, healthy variant van te maken. Wanneer ga jij deze gezonde appeltaart cake proberen? Het fijne aan de cake is dat hij ondanks het weglaten van de suiker, toch lekker zoet is. Daar zorgt de banaan namelijk voor. De friszoete appel doet de rest van het werk ... read more
Bananenbrood met munt en chocolade
Ik kan niet anders dan toegeven dat de gezonde recepten een tikkeltje verdrukt werden door allemaal lekkere, met suiker of boter doorspekte pareltjes. Dat was tijdens de feestdagen prima, maar nu is het weer tijd voor suikervrije en gezonde lekkernijen! Dit bananenbrood met munt en chocolade is daar een perfect voorbeeld van. Het fijne aan dit recept is dat je het bananenbrood in stukken kan snijden en kan invriezen. Zo heb je altijd wat achter de hand als je spontane trek hebt en hoef je ... read more
Het recept voor grootmoeders cake
Een tijdje geleden heb ik besloten dat ik meer klassieke recepten wilde maken. Eerst ging ik aan de slag met een rode kool stamppot, daarna maakte ik appeltaart, vervolgens karamelsaus en nu is het perfecte recept voor grootmoeders cake aan de beurt. Direct bij de eerste hap was ik verkocht. Dit is zoals cake ooit bedoeld is! Hij heeft een subtiele vanille smaak en is lekker zoet, maar ook weer niet te. Het voordeel van dit basis cake recept, is dat je er alle kanten mee op kan. Dat biedt ... read more
Kruidnoten crumble met gekarameliseerde appel
Zolang de kruidnoten in het land zijn, moet je ervan genieten. Eerlijk is eerlijk, tegenwoordig zijn ze dat bijna de helft van het jaar, maar als Sinterklaas eenmaal is gearriveerd, smaken deze kleine kanjers toch het lekkerst. Zo lekker, dat ik besloot dit heerlijke gerecht er mee te maken. Het maakt niet uit of je de kruidnoten crumble met gekarameliseerde appel nu als toetje, ontbijt of gebakje eet, het gaat er altijd wel in! Het recept is voor 4 personen, maar uiteraard gewoon te ... read more
Kruidnotentaart met witte chocolademousse
Pakjesavond komt er weer aan en hoe kan je dat beter vieren dan met een berg cadeautjes èn deze heerlijke kruidnotentaart met witte chocolademousse? Deze taart was een feestje om te maken! De bodem is niet heel ingewikkeld, maar bij de witte chocolademousse komen wel een paar handelingen kijken. Niet iets waar Nigella Lawson van in de stress zou schieten trouwens. En ik deed dat ook niet, dus dan kan jij deze heerlijke kruidnotentaart met witte chocolademousse ook prima ... read more
Het perfecte recept voor gezouten karamelsaus
Soms denk ik dat er gezouten karamelsaus door mijn aderen stroomt in plaats van bloed. Ik vind dat goedje zo ontzettend lekker! Tot voor kort kocht ik het steeds, omdat ik niet wist hoe ik het moest maken, maar inmiddels heb ik het perfecte recept ontdekt. Je maakt gezouten karamelsaus met weinig ingrediënten, maar het is toch zo makkelijk nog niet. Daarom een paar handige tips voordat je ermee aan de slag gaat: Let erop dat karamel ontzettend heet wordt. Steek dus niet zomaar je ... read more
Sinterklaas recepten: kruidnoten cupcakes
Hoeraaaa! Onze allerliefste goedheiligman is weer in het land. Ik hou van deze gezellige, vrolijke en bovenal enorm lekkere tijd. En dat lekkere zit 'm vooral in de Sinterklaas recepten. Deze kruidnoten cupcakes zijn gewoon niet te weerstaan, dat beloof ik je. Ze zijn het lekkerst als je de cupcakes dezelfde dag of de dag erna eet. Laat je ze iets langer (in de koelkast) staan, dan worden ze een beetje hard. Van het beslag maak je tussen de 12 en 15 kruidnoten pareltjes, alhoewel dat ... read more
De enige echte appeltaart
Appeltaart heb ik nooit echt gewaardeerd. Mijn vader bakt er regelmatig 1 en iedereen vindt hem heerlijk, maar ik durfde hem, uit angst voor stukjes kleffe appel, nooit te proeven. Toen ik mijn blog onder handen nam, zag ik dat ik vrij weinig klassieke recepten maak. Sterker nog, ik weet van heel veel basis baksels ook niet eens hoe dat moet! Daarom besloot ik in de voetsporen van mijn vader te treden en me ook te wagen aan de enige echte appeltaart. Deze appeltaart maak je helemaal ... read more