Als je me al langer volgt of vaker op deze website voor wat lekkers komt, dan weet je dat ik van de makkelijke recepten ben. Er staat hier en daar wel een verdwaald ingewikkeld exemplaar tussen, maar mijn motto is niet voor niets ‘eenvoud siert het recept'. Deze makkelijke citroentaartjes zijn daar het perfecte voorbeeld van.

Even heb ik getwijfeld of ik het de naam ‘makkelijke citroentaartjes' wel mocht meegeven, want er komt weinig bakken aan te pas. Ze vielen echter kneitertje goed in de smaak en stonden ook nog eens erg gezellig op de foto. Dat moest dus worden uitgewerkt!

Het recept is geschikt voor 12 citroentaartjes en perfect om te maken wanneer je een verjaardag hebt of ergens iets moet trakteren. Je kan alles voorbereiden en is het moment van uitdelen eenmaal daar, heb je de boel zo in elkaar gedraaid.

Ingrediënten voor makkelijke citroentaartjes

  • 10 kleine eierkoeken
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram lemon curd
  • 2 blaadjes gelatine

Extra benodigdheden:

  • 12 (plastic) glazen
  • Eventueel een spuitzak, maar dat is meer voor het gemak

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water zodat ze zacht kunnen worden.
  2. Als je de lemon curd in de winkel haalt, is hij nog vast. Verwarm het daarom even zodat hij vloeibaar wordt. Voeg vervolgens de gelatine toe en laat het oplossen. Roer het goed door, anders krijg je stukjes en dat is niet lekker.
  3. Klop de slagroom met de witte basterdsuiker lekker dik.
  4. Is de lemon curd handwarm? Roer hem dan voorzichtig door de slagroom. Doe dit niet als de lemon curd nog heet is, want dan verliest de slagroom zijn vorm.
  5. Scheur de eierkoeken in stukjes en leg in ieder glas een bodempje. Vervolgens doe je daar een beetje van het slagroommengsel overheen. Dit herhaal je nog een keer.

Heb je nog een beetje warme lemon curd over? Verdeel dat dan over de bovenkant van het glas. Dat staat heel gezellig! Je kan direct aanvallen, maar je kan de makkelijke citroentaartjes ook nog even in de koelkast zetten zodat ze wat steviger worden.

Heb jij liever een grote taart met deze fijne, gele vrucht? Kijk dan eens naar deze lekkere kwarktaart.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden