Categorieën Lekkere trek

Lactose- en glutenvrije chocolade muffins

Wisten jullie dat er een complete lactose- en glutenvrije wereld bestond? Wie op zoek gaat naar zulke recepten, zal verbaasd zijn over de vele mogelijkheden. Typ ‘glutenfree' alleen al eens in op Instagram. Uiteraard moest ik dit ook eens proberen en daarom heb ik lactose- en glutenvrije chocolade muffins gemaakt. Man, lekker dat ze zijn!

Ingrediënten

lactose- en glutenvrije chocolade muffins

  • 65 gram kokosmeel
  • 35 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 115 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 115 gram honing
  • 85 gram pure pindakaas (te koop bij onder andere de Albert Heijn)
  • 2 theelepels vanille extract

Extra benodigdheden

  • Een muffinvorm

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
  2. Doe de kokosmeel en de cacaopoeder bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Zorg je dat er geen klontjes ontstaan?
  3. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de eieren, honing, pindakaas en het vanille extract bij de droge ingrediënten. Hussel alles met een mixer stevig door elkaar.
  4. Vet het bakblik in of gebruik zoals ik muffin vormpjes. Ik heb gekozen voor vrij grote muffins, waardoor je er 6 uit het beslag haalt. Als je ze kleiner maakt, heb je er natuurlijk meer.
  5. Schuif ze voor 35 minuten de oven in. Ze zijn klaar als je satéprikker er weer schoon uitkomt. Laat ze daarna nog even afkoelen.

Tip! Als je de muffins in de koelkast bewaart, dan worden ze vrij compact. Wanneer je ze erbuiten houdt, zijn ze iets luchtiger. Dit komt door de kokosolie. 

Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden