Wisten jullie dat er een complete lactose- en glutenvrije wereld bestond? Wie op zoek gaat naar zulke recepten, zal verbaasd zijn over de vele mogelijkheden. Typ ‘glutenfree' alleen al eens in op Instagram. Uiteraard moest ik dit ook eens proberen en daarom heb ik lactose- en glutenvrije chocolade muffins gemaakt. Man, lekker dat ze zijn!
Ingrediënten
- 65 gram kokosmeel
- 35 gram (rauwe) cacaopoeder
- 115 gram kokosolie
- 3 eieren
- 115 gram honing
- 85 gram pure pindakaas (te koop bij onder andere de Albert Heijn)
- 2 theelepels vanille extract
Extra benodigdheden
- Een muffinvorm
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
- Doe de kokosmeel en de cacaopoeder bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Zorg je dat er geen klontjes ontstaan?
- Smelt de kokosolie en doe dit samen met de eieren, honing, pindakaas en het vanille extract bij de droge ingrediënten. Hussel alles met een mixer stevig door elkaar.
- Vet het bakblik in of gebruik zoals ik muffin vormpjes. Ik heb gekozen voor vrij grote muffins, waardoor je er 6 uit het beslag haalt. Als je ze kleiner maakt, heb je er natuurlijk meer.
- Schuif ze voor 35 minuten de oven in. Ze zijn klaar als je satéprikker er weer schoon uitkomt. Laat ze daarna nog even afkoelen.
Tip! Als je de muffins in de koelkast bewaart, dan worden ze vrij compact. Wanneer je ze erbuiten houdt, zijn ze iets luchtiger. Dit komt door de kokosolie.
Geniet ervan!
Geef een reactie