Categorieën Lekkere trek

Kwarkcake met appel en kaneel

Nu ik redelijk wat nachten spendeer aan het kijken naar mijn plafond, heb ik genoeg tijd om nieuwe recepten te bedenken. De een is wat succesvoller dan de ander. Zo was mijn mac ‘nd cheese bijvoorbeeld niet zo lekker als dat ik had gehoopt. Deze kwarkcake met kaneel overstijgt daarentegen gelukkig wel weer iedere verwachting. 

Ingrediënten

  • 400 gram magere kwark
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram rozijnen
  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren, kwark, zout, vanille extract, agavesiroop, kaneel, rozijnen, olijfolie en de in kleine stukjes gesneden appel in een kom en roer alles goed door elkaar.
  3. Meng daarna voorzichtig het zelfrijzende bakmeel erdoorheen. Hier heb je geen mixer voor nodig, dat kan gewoon met de hand.
  4. Vet het cakeblik in met een klein beetje olijfolie en beleg het met een bakpapiertje. Giet (in hoeverre dat kan, want het is vrij ‘stug') het beslag in de kom en schuif hem voor 40 minuten in de oven. Tip! Het staat heel gezellig om de bovenkant te beleggen met partjes appel.
  5. De cake is klaar als je satéprikkertje er weer droog uitkomt na het prikken.

Eet smakelijk! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden