Nu ik redelijk wat nachten spendeer aan het kijken naar mijn plafond, heb ik genoeg tijd om nieuwe recepten te bedenken. De een is wat succesvoller dan de ander. Zo was mijn mac ‘nd cheese bijvoorbeeld niet zo lekker als dat ik had gehoopt. Deze kwarkcake met kaneel overstijgt daarentegen gelukkig wel weer iedere verwachting.
Ingrediënten
- 400 gram magere kwark
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram rozijnen
- 2 appels
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel vanille extract
- Een snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Doe de eieren, kwark, zout, vanille extract, agavesiroop, kaneel, rozijnen, olijfolie en de in kleine stukjes gesneden appel in een kom en roer alles goed door elkaar.
- Meng daarna voorzichtig het zelfrijzende bakmeel erdoorheen. Hier heb je geen mixer voor nodig, dat kan gewoon met de hand.
- Vet het cakeblik in met een klein beetje olijfolie en beleg het met een bakpapiertje. Giet (in hoeverre dat kan, want het is vrij ‘stug') het beslag in de kom en schuif hem voor 40 minuten in de oven. Tip! Het staat heel gezellig om de bovenkant te beleggen met partjes appel.
- De cake is klaar als je satéprikkertje er weer droog uitkomt na het prikken.
Eet smakelijk!
Geef een reactie