Het is lastig om met een nieuw recept voor een kwarkbol te komen, als je claimt de perfecte variant al gevonden te hebben. Toch vind ik dat het me gelukt is. Niet alleen omdat hij super lekker èn zoet is, maar ook omdat deze bol veel betere ingrediënten bevat. Het is iets meer werk, maar wel weer wat gezonder!
Ingrediënten
- 250 gram magere kwark
- 200 gram aardbeien
- 1 banaan
- 250 gram spelt bloem
- 130 gram rozijnen
- 1 eetlepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de aardbeien en de banaan in de blender tot je een fruitpuree hebt. Schep hier vervolgens de magere kwark doorheen.
- Mix de kwark met de eieren, de olijfolie, het bakpoeder, de rozijnen en het snufje zout.
- Roer hier met een spatel de spelt bloem doorheen. Je krijgt nu een ‘klei-achtige' substantie. Of lijkt het meer op oliebollenmix? Ik weet het niet, het wordt in ieder geval lekker dik en plakkerig!
- Schep het mengsel in cupcake vormpjes. Uiteraard mag het direct op het bakpapier ook in gewone bolletjes, maar het rijst nogal en de kans bestaat dat je dan gewoon een grote kwarkbol krijgt. Ik krijg 10 flinke bollen uit dit beslag.
- Zet voor 35 tot 40 minuten in een heteluchtoven.
Geniet ervan!
Geef een reactie