Lekkere trek

Kruidnotentaart met witte chocolademousse

Pakjesavond komt er weer aan en hoe kan je dat beter vieren dan met een berg cadeautjes èn deze heerlijke kruidnotentaart met witte chocolademousse?

Deze taart was een feestje om te maken! De bodem is niet heel ingewikkeld, maar bij de witte chocolademousse komen wel een paar handelingen kijken. Niet iets waar Nigella Lawson van in de stress zou schieten trouwens. En ik deed dat ook niet, dus dan kan jij deze heerlijke kruidnotentaart met witte chocolademousse ook prima maken. 

Ingrediënten voor kruidnotentaart met witte chocolademousse

  • 300 gram kruidnoten
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 125 gram witte chocolade
  • 1 eigeel
  • 80 ml melk
  • Sinterklaas snoepgoed voor op de taart

Extra benodigdheden: 

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de kruidnoten en smelt de boter. Roer deze vervolgens door je kruidnoten heen en zorg ervoor dat alles beboterd is.
  3. Vet je taartvorm in met een klein beetje boter en vul hem met het kruidnotenmengsel. Druk de bodem en zijkanten goed in. Ik heb ervoor gekozen de zijkanten iets hoger te maken, zodat de witte chocolademousse niet ‘weg loopt'. Heb je een mooie bodem? Schuif hem dan voor 10 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen.
  4. Zet een pannetje met melk op een laag vuur en laat deze warm worden. Hij mag wel dampen, maar niet koken! Klop tegelijkertijd 1 eigeel met 1 eetlepel suiker romig.
  5. Giet heel voorzichtig de melk bij het ei-mengsel en blijf rustig doorkloppen. Dit mag gewoon met de hand. Doe alles daarna weer in het pannetje en zet het terug op het vuur zodat het wat dikker kan worden. Laat het niet koken, maar wel goed warm worden. Geef ook niet te snel de moed op, want dit kan wel een paar minuten duren.
  6. Wordt je mousse to be dikker? Zet dan het vuur uit en voeg de witte chocolade toe aan het pannetje zodat het kan smelten. Daarna zet je een koude kom in een bak water en giet je het mengsel in de koude kom. Zo koelt het snel terug.
  7. Terwijl het mengsel afkoelt, klop jij met 1 eetlepel suiker je slagroom stevig. Als de witte chocolade ook weer op temperatuur is (denk hierbij aan handwarm), spatel je dat heel voorzichtig door je slagroom heen.
  8. Giet dit nu op je afgekoelde bodem en laat het minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht in de koelkast staan.

Als je taart klaar is om gegeten te worden, hoef je hem alleen nog maar te versieren. Oh, en vergeet niet om een foto te maken, zodat je die met mij kan delen. Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden