Die Anne, die heeft pas echt goede ideeën. Toen ik dit recept op haar website zag staan, wist ik meteen dat ik het ook wilde maken. De pech was alleen dat ik op mijn werk zat en nog even geduld moest hebben. Niet een van mijn sterkste kanten. Ik heb de hele dag honger gehad en bij thuiskomst ben ik direct de keuken ingedoken. Het was het wachten helemaal waard: deze koffietaart met dadels is om je vingers bij af te likken!
Omdat ik niet alle ingrediënten in huis had, heb ik het recept iets aangepast. Het originele recept vind je op healthyfoodlove.nl.
Alhoewel het recept veel gezonde ingrediënten bevat, is het best wel calorierijk. Houd hier rekening mee! 1 stukje koffietaart met dadels bevat ongeveer 300 kcal.
Ingrediënten
- 100 gram Medjoul-dadels
- 75 gram rozijnen
- 50 gram gemengde, ongezouten noten
- 40 gram krokante muesli
- 250 gram mascarpone
- 2 Nescafe espresso mokka sticks
- 5 grote eetlepels magere kwark
- 1 theelepel zoetstof
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Ontpit de dadels en doe deze samen met de cruesli, noten en rozijnen in de blender. Geef er een flinke zwieper aan, maar maal niet alles helemaal fijn. De ingrediënten mogen best nog te herkennen zijn.
- Beleg een cakevorm met een bakpapiertje en strooi het mengsel erin. Druk het vervolgens goed aan, zodat je straks een stevige bodem hebt.
- Doe de mascarpone, koffiesticks, magere kwark en de zoetstof in een kom en meng alles goed door elkaar. Ik heb dit met een spatel gedaan, maar snel met de handmixer kan natuurlijk ook.
- Spatel de topping over de dadelbodem en zet het taartje vervolgens minimaal een uur in de koelkast.
Geniet ervan! Maar wel met mate. Alhoewel het recept veel gezonde ingrediënten bevat, is het best wel calorierijk. Houd hier rekening mee! 1 stukje koffietaart met dadels bevat ongeveer 300 kcal.
Geef een reactie