Lekkere trek

Koekjes bakken zonder ei voor kinderen

Ik praat echt graag vol lof, liefde en vertrouwen over mijn kleine Mae, maar als het op dit onderwerp aankomt, moet ik toch echt mijn handen van haar aftrekken. Nee, ik durf niet te beweren dat ik koekjes kan bakken met mijn dochter zonder dat ze de halve bol deeg in haar mond propt. Maar aangezien koekjes bakken wel 1 van mijn hobby's is, besloot ik het recept aan te passen. En met resultaat. We bakten koekjes zonder ei en ze zijn door zowel dochter als vader helemaal goedgekeurd!

Ingrediënten voor koekjes zonder ei

  • 150 gram bloem
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram witte basterdsuiker (of een suikervervanger, pas dan wel de hoeveelheid aan)
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Extra benodigdheden (niet per se noodzakelijk, wel leuk)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Weeg de bloem, suiker, speculaaskruiden en het zout af en roer deze door elkaar in een beslagkom.
  2. Snijd de boter in blokjes en kneed deze met je handen door de droge ingrediënten heen.
  3. Je bent klaar als je van alle ingrediënten samen een bol kan maken. Is deze bol een beetje plakkerig? Doe hem dan in een stukje huishoudfolie en leg hem voor een uurtje in de koelkast. Zo kan de boter weer hard worden.
  4. Verwarm je oven voor op 160 graden (hetelucht).
  5. Bestrooi je werkbank met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 centimeter dik. Maak samen met je kind(eren) de mooiste figuurtjes! Daarna schuif je ze voor 15 minuten in de oven.

Koekjes zonder ei zijn een feestje voor zowel jou als je kleintje. Je kan ze ongeveer een kleine week bewaren. Geniet ervan! 

Ben je op zoek naar andere lekkernijen? Kijk dan ook eens naar deze bakrecepten.

Dit recept bevat een affliate link.

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Hi Gabriella,

    ik wou deze koekjes gebruiken voor koekhappen, zouden ze daar ook geschikt voor zijn?
    (niet dat ze door breken of zo)

    Groetjes Anne-Belle

    • Hi Anne-Belle, wat leuk dat je gaat koekhappen! Het zijn redelijk stevige koekjes, dus je kan ze daar ook prima voor gebruiken. Veel plezier! Groetjes, Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden